Mad/Opskrifter




Franske Makroner - umm...
Har altid være dybt misundelig på dem der har smagt dem... Savlede over dem i Sex and the City og nu skulle de altså afprøves..
OG de blev jo simpelthen bare vidunderlige!

Du skal bruge: 

Makroner:
3 bægre past. æggeblommer.
350 g. flormelis ca.
Frugtfarve

Chokoladefyld:
100 g. mørk chokolade.
100 g. lys chokolade.
40 g. smør.

Pisk æggehviderne i ca. 1 minut.
Kom flormelis i lidt ad gangen.
Pisk indtil massen er sej og tyk.
Tilsæt frugtfarve.

Kom massen i en plastikpose eller en sprøjtepose og lav små makroner på bagepapiret.
HUSK lige antal, da makronerne skal sættes sammen to og to.

Der kan ca. være 16 kager på en bageplade.

Lad bagepladen med kagerne stå i ½ time inden den bages.

Bag makronerne ved 140 grader i ca. 15-20 min.
Hold øje med dem, så de ikke bliver gyldne.

Lad makronerne stå på bagepladen i 3 min. efter de er taget ud af ovnen og tag der derefter af papiret.

***

Chokoladecreme:

Knæk chokoladen og kom de to slag i hver sin skål.
Var det i mikrobølgeovenen eller over vandbad til det er småsmeltet. Rør i det til det er helt smeltet.
Lad det køle af i 5 min.

Tilsæt nu smør og rør godt rundt.

Hvis blandingen er meget flydende kan det sættes i køleskabet i 5 min.

***

Smør makronerne på bunden med chokoladen og sæt en anden makron på som låg... Voila!





Fandt lige en gammel kending frem fra gemmerne... :)
Det er simpelthen den nemmeste forret og så smager den bare helt himmelsk..

Du skal bruge dette:


  • Friske figner (2 stk. pr. person).
  • Seranoskinke eller lign.
  • Grøn pesto.
  • Frisk basillikum.
  • Parmasanost (som man selv skal rive).
Tag fignerne og rul seranoskinken omkring.
Hæld en spsk. pesto på tallerkenen og placer den indrullede figen ovenpå.
Riv lidt frisk parmasanost på toppen og drys med basillikumblade..

NEMT! :)






Indmaden fra græskaren jeg lige brugte til suppen, synes jeg ikke skulle gå til spilde.. Og græskarmarmelade smager bare så skønt!

I skal bruge:

  • Indmaden fra en Hokkaido Græskar.
  • Sukker efter smag.
  • Vand.
  • Vanillie.
  • Melatin (gul).
Start med at komme indmaden fra græskaren ned i en lille gryde sammen med ca. 3 dl. vand.


Mas indmaden godt, så det fordeler sig i vandet og tilsæt vand, så indmaden dækkes godt. Tilsæt vanilliestængerne.



Rør i massen og lade det koge i ca. 20 min med låg. Si derefter alt snasket og kernerne fra (man kan pille kernerne fra og lade snasket være).


Kog væsken op igen og tilsæt Melatin efter pakkens anvisning. Tilsæt derefter en del sukker, efter smag.. Det skal være sødt..
Kom derefter blandingen på skoldede glas..







Idag skulle der suppe på bordet.. Det er mørkt tidligt udenfor og vi elsker en portion god suppe at varme os på.
Det er vigtigt, at du får tændt stearinlys og sat hyggemusik på inden du begynder på denne ret.. :)

Du skal bruge dette:


  • 1 stk. Hokkaido Græskar.
  • En pakke hvidløgsost.
  • 1 liter mælk.
  • 2 bullionterninger (ligemeget hvilken slags).
  • 2 fed hvidløg.
  • Olivenolie.
Start med at skrælle din græskar (og læg mærke til hvor flotte skrællerne er i farven).


Skær den halvt over og som indmad og kerner i en lille skål (de skal bruges til marmelade).


Vend de halve græskar om og skær dem i tern.



Svits ternene i olivenolie sammen med hvidløgene.



Når græskarternene begynder at blive en smule mørkere og de ca. er blevet svitset i 5 min, tilsættes mælken og de to bullionterninger.
Mælken skal ække græskarternene, men de skal ikke svømme alt for meget i det. Så hold lidt igen, du kan altid tilsætte ekstra hvis suppen bliver for tyk..


Lad det koge i 20-25 min, eller indtil græskarstykkerne er helt møre..


Kom ca. ½ bøtte hvidløgsost i suppen og blend det med en stavblender..


TADAAAAA!!!! Lækker suppe... Spis den med godt brød, eller disse grove stænger fra Netto..